Ondersteuning voor de ReSound Smart 3D app
Resound Smart 3D app
Met de nieuwe ReSound Smart 3D app bepaalt u zélf welk geluid u wilt horen. U haalt het beste uit uw hoortoestellen in elke omgeving.

Veelgestelde vragen

Geschiktheid

Ga naar www.resound.com/compatibility voor een lijst met geschikte apparaten.
Ja, ReSound ONE, ReSound Key, ReSound ENZO Q, ReSound LiNX 3D, ReSound LiNX Quattro en ReSound ENZO 3D hoortoestellen zijn geschikt. Zie op www.resound.com/compatibility welke app u voor welke hoortoestellen kunt gebruiken.
Bekijk de lijst van geschikte apparaten op www.resound.com/compatibility. Komt uw telefoon of tablet niet voor op de lijst? Probeer uw hoortoestellen dan te koppelen met de app. Heeft u verbinding gemaakt, verbreek deze dan een aantal keer en maak opnieuw verbinding. Zo weet u zeker dat de verbinding goed werkt. Lukt het niet om de apparaten met elkaar te koppelen, kijk dan bij: 'Ik koppel mijn Android-apparaat voor de eerste keer, maar er komt geen verbinding tot stand. Wat moet ik doen?’.

Van start

Het ligt eraan of u een Apple- of een Android-apparaat heeft:

- Apple-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch): U dient de hoortoestellen eerst te koppelen met iOS. Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> gehoorapparaten. Uw iPhone zoekt nu uw hoortoestellen. Herstart uw hoortoestellen door de batterijlades op uw hoortoestellen te openen en te sluiten. Ziet u ze op het scherm, tik er dan op en tik vervolgens op Koppel (2x bij twee hoortoestellen) en de toestellen worden gekoppeld. Open nu de app en volg de aanwijzingen.

- Android-apparaat (smartphone, tablet): Open de app en volg de aanwijzingen om van start te gaan. Koppel de hoortoestellen niet rechtstreeks via het Bluetooth-menu.

Controleer het volgende:

- Zijn uw hoortoestellen gekoppeld aan andere smartphones in de kamer? Zo ja, ontkoppel ze dan eerst voordat u een nieuwe smartphone aan uw hoortoestellen koppelt.

- Zijn de hoortoestellen al ingeschakeld? Zo ja, zet ze uit en wacht met het inschakelen totdat het koppelproces is gestart in de app.

- Zijn uw hoortoestellen al gekoppeld via het Bluetooth-menu van de telefoon? Zo ja, laat de smartphone de hoortoestellen vergeten (hef de koppeling op in het Bluetooth-menu) en koppel ze nu via het menu van de app.

- Zegt de app 'Probeer opnieuw' tijdens het koppelen of verbinden? Zo ja, schakel de hoortoestellen uit en probeer het opnieuw. Als u steeds geen verbinding kunt maken en het apparaat komt niet in de lijst voor, dan is het toestel niet geschikt voor de app.

(Voor professionals) Zijn de hoortoestellen verbonden met Airlink/NOAHlink voordat u bent begonnen met koppelen? Als dat het geval is, verbreek de verbinding voordat u verder gaat met het koppelen van een nieuw apparaat.

Geluidsaanpassingen

Ja, dat kan. dan behoudt u de aanpassingen voor het specifieke programma totdat u de hoortoestellen opnieuw opstart (uit- en weer inschakelen). U kunt uw instellingen ook opslaan als Favoriet en ervoor kiezen om deze automatisch weer te selecteren wanneer u zich bevindt op een specifieke locatie. U kunt op elk gewenst moment kiezen voor uw Favoriet, via de app.

U kunt op vier manieren de gemaakte aanpassingen herstellen:

1) Ga naar ‘Sound Enhancer’ en tik op 'Herstellen' linksonder in het scherm. Hiermee herstelt u alle instellingen behalve het volume.

2) Markeringen op de schuifregelaars voor volume, lawaaireductie, spraakfocus en windruisreductie geven de standaardinstellingen aan. Zet de schuifregelaars op deze markeringen. Bas-/Midden-/Hoge tonen staan standaard op 0.

3) Als u een sneltoets op het beginscherm heeft geactiveerd, tik hier dan weer op om hem te deactiveren.

4 ) Open en sluit de batterijlades van uw hoortoestellen om ze te herstarten. Dit herstelt ze naar de oorspronkelijk aangepaste instellingen.

ReSound e-Assist

Ga in de ReSound Smart 3D app onderaan naar Mijn ReSound. Als er onder ReSound e-Assist functies beschikbaar zijn, heeft u toegang. Staat er 'Activeer ReSound e-Assist', tikt er dan op en volg de aanwijzingen om toegang te krijgen. Staat ReSound e-Assist niet in het menu of denkt u dat er meer beschikbare functies moeten zijn? Laat ReSound e-Assist dan activeren door uw audicien.
Heeft u op uw app een bericht ontvangen dat er nieuwe instellingen beschikbaar zijn? Ga naar Mijn ReSound en ga naar 'Mijn aanvragen en nieuwe instellingen’ om de instellingen te zien.
U kunt uw vorige instellingen herstellen. Ga naar Mijn ReSound, tik op 'Mijn aanvragen en nieuwe instellingen' en vervolgens op 'Herstellen naar vorige instellingen' onderaan het scherm. U kunt teruggaan naar instellingen van de laatste aanpassingen bij uw audicien of, indien van toepassing, naar de laatste instellingen die naar u op afstand verzonden zijn. Na uw keuze leidt de app u door de installatie.

Doe het volgende:

- Controleer of u een netwerkverbinding heeft (Wifi of 4G, 5G).

- Heeft u een netwerkverbinding en u ziet ReSound e-Assist niet? Plaats dan uw vinger op het menu ‘Mijn ReSound’ en veeg omlaag op het scherm. Het menu ververst zich.

- GN Online Services is mogelijk tijdelijk niet beschikbaar. Heeft u bovenstaande opties gecontroleerd, probeer het dan later opnieuw.

Er zijn twee manieren om de hoortoestelsoftware te updaten:
  • Ga naar uw hoorspecialsit. Hij controleert de firmware en werkt deze zo nodig bij.
  • Gebruik de Smart 3D app om de hoortoestelsoftware bij te werken. Ga naar Mijn Resound -> Software-update voor hoortoestellen.
U hebt de nieuwste versie van de app nodig om de software-update voor het hoortoestel te krijgen. Ga naar de app store en zorg dat de app is bijgewerkt.

ReSound e-Assist moet worden geactiveerd, ga in de app naar Mijn Resound en klik op ´ReSound e-Assist activeren´.

Connectiviteit

Meestal is de verbinding tussen de hoortoestellen en het mobiele apparaat verloren gegaan. Een klein rood tekentje op het icoon ‘Connectiviteit’ geeft aan dat de verbinding is verbroken. Ga naar het scherm ‘Connectiviteit’, tik op het icoontje bij de verbroken verbinding en zie hoe uw weer verbinding maakt.

U kunt ook uw Bluetooth-functie op uw smartphone uit en weer aan doen. Op de meeste mobiele apparaten veegt u daarvoor vanaf de onderzijde van het scherm naar boven (Apple) of vanaf de bovenkant van het scherm omlaag (Android). Tik op het Bluetooth-icoontje om het uit te schakelen. Wacht een paar seconden, tik er weer op en u schakelt het weer in.

Sommige gebruikers hebben problemen met de verbinding van hun hoortoestellen nadat de telefoon opnieuw is opgestart terwijl iOS 15.4 draait. Om de verbinding te herstellen, moet u de volgende stappen volgen:

1. Open de ReSound Smart 3D / ReSound Smart app

2. Ga naar instellingen -> toegankelijkheid -> hoortoestellen.

3. Ga naar aangesloten hoortoestel(len) en druk op 'vergeten'

4. Start het hoortoestel(len) opnieuw op en verbind de hoortoestellen opnieuw in de toegankelijkheidsinstellingen van iOS

5. Ga naar ReSound Smart 3D / ReSound Smart app en voltooi het koppelingsproces

Opmerking: Vermijd het herstarten van de iPhone, omdat u dan de bovenstaande stappen moet herhalen.

Om het probleem definitief op te lossen, dient u te updaten naar de meest recente iOS-versie 15.4.1. die op 31 maart is uitgebracht

Streamen

Verbind u hoortoestellen direct met iOS om vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch telefoongesprekken, muziek etc. te streamen. Zijn uw hoortoestellen niet Made For Apple, gebruik dan de ReSound Telefoonclip+ om geluid te streamen. Lees voor meer informatie de Gids voor connectiviteit en de ReSound Smart 3D™ app.
Als uw Android telefoon en hoortoestel directe Android streaming naar hoortoestellen ondersteunen, kunt u de ReSound Smart 3D app downloaden en installeren. Vervolgens opent u de app en drukt u op "Aan de slag". Zodra het hoortoestel aan uw telefoon is gekoppeld, kunt u er rechtstreeks naar streamen.
Als directe Android streaming niet wordt ondersteund door uw hoortoestel of Android telefoon, kunt u de ReSound PhoneClip + gebruiken om geluid te streamen.

Volg deze stappen:

1. Zorg ervoor dat uw hoortoestel is bijgewerkt naar de nieuwste firmware versie met behulp van ‘Hoortoestelsoftware updates’ in het My ReSound-menu van uw app.

2. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van ReSound Smart 3D hebt geïnstalleerd en dat u probeert te koppelen met een Android telefoon die directe Android streaming naar gehoorapparaten ondersteunt.

3. Ga naar het Bluetooth-menu van uw telefoon en ontkoppel uw gekoppelde hoortoestel (als er een gekoppeld is).

4. Open de app en de koppelinstallatie zal automatisch herstarten. Voltooi de stappen om uw hoortoestel correct te verbinden.

Android telefoon met Android versie 10 of nieuwer

De fabrikant van uw telefoon moet ondersteuning voor Android streaming naar gehoorapparaten in uw telefoonmodel hebben geïmplementeerd

ReSound ONE, ReSound ENZO Q, ReSound LiNX Quattro hoortoestellen met firmware versie 1.0.43 of nieuwer

ReSound Smart 3D app versie 1.5.0 of nieuwer

Als u geluid direct vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch streamt, schakelen uw hoortoestellen automatisch over naar een iPhone-programma. Om terug te keren naar een hoortoestelprogramma, beëindigt u het telefoongesprek of de audiostreaming.

Overig

In de demomodus kunt u de app bekijken zonder dat hij is verbonden met uw hoortoestellen. Zo kunt u de app eenvoudig uitproberen.
De demomodus simuleert de functies van de app alsof hij verbonden is met een hoortoestel. Zo kunt u programma's aanpassen en wijzigingen doen in de Sound Enhancer. U kunt voor de demomodus kiezen als u de app voor het eerst gebruikt, of hem later aan-en uitzetten onder het kopje ‘Meer’.

Instructievideo's
Kijk hoe u met behulp van de app u optimaal gebruik maakt van uw hoortoestellen

Algemene instellingen en functies (Engelse instructies)

Uitleg over de Smart app 3D

Check de batterijstatus van uw hoortoestellen.
Gebruik van de functie 'Zoek mijn hoortoestellen'
Wijzig uw luisterprogramma's
Uw draadloze verbinding controleren

Sneltoetsen gebruiken

Uw draadloze ReSound hoortoestellen koppelen met een Apple-apparaat

Geluidsaanpassingen (Engelse instructies)

Volume regelen
Het volume van een draadloze accessoire regelen
Bas, midden- en hoge tonen aanpassen
Toonhoogte en geluidsvariatie aanpassen
Sound Enhancer gebruiken voor Lawaaireductie en Spraakfocus
Natuurgeluiden selecteren

De functie Favorieten gebruiken (Engelse instructies)
Een nieuwe Favoriet aanmaken.
Een bestaande favoriet verwijderen, hernoemen of de locatie ervan wijzigen.
Een of meerdere favorieten verwijderen.
De instellingen wijzigen om automatisch óf handmatig een favoriet te selecteren.
De namen van programma's en favorieten wijzigen.
Een instelling van de Sound Enhancer toevoegen aan een bestaande favoriet.

ReSound e-Assist (Engelse instructies)
Nieuwe instellingen accepteren en installeren met ReSound e-Assist
Een serviceverzoek doen met ReSound e-Assist
Instellingen herstellen met ReSound e-Assist