Gizlilik Politikası

Bu gizlilik politikası, GN Hearing'in kişisel bilgilerinizi nasıl işlediğini ve GN Hearing'in kişisel verilerinizi toplaması, işlemesi ve saklamasıyla ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Eğer GN Hearing'den özel bir gizlilik açıklaması aldıysanız (örn. GN Online Services'i kullanırken), kullandığınız çözümle ilgili özel bilgiler için o gizlilik beyanını okumanızı rica ederiz. 
Gizliliğiniz GN Hearing için önemlidir. GN Hearing gizliliğinizin korunmasını, ifşaat ilkelerini ve adil bilgilendirme uygulamalarını destekler. GN Hearing gizlilik seçimlerinize saygı duyar. Kişisel bilgilerinizi GN Hearing ile paylaşırsanız, bilgiler bu politikaya uygun şekilde ele alınacaktır. GN Hearing gizlilik politikası, GN Hearing'in web site(ler)ini ve uygulamalarını kapsar. GN Hearing bu gizlilik politikasını okumanızı tavsiye eder. 
 

Veri denetleyicisi

Bu Gizlilik Politikasında “GN Hearing”, “biz”, “bize” veya “bizim” ifadeleri GN Hearing A/S anlamına gelmektedir (Danimarka'da kayıtlı bulunan ve Resound, Beltone ve Interton markalarının sahibi olan şirket). Veri denetleyicisi olmak, GN Hearing'in verilerinizi yürürlükteki Avrupa veri koruma yasalarına  uygun şekilde toplayacağı ve kullanacağından emin olunması demektir.
   
Www.resound.com, www.beltone.com ve www.interton.com web sitelerimizde de gösterildiği gibi birçok ülkedeki varlıkları kapsayan bir şirketler grubunun parçasıyız ("Grubumuz"). 
İletişim bilgilerimiz:
GN Hearing A/S
Lautrupbjerg 7
DK-2750 Ballerup
Danimarka
Sicil no. 55082715
Telefon no. +45 45 75 11 11


 

Veri koruma yetkilisi

Verilerin korunmasıyla ilgili soru veya sorunlarınız için dilediğiniz zaman Veri Koruma Yetkilimizle (DPO) DPO@GN.com e-posta adresinden veya +45 45 75 00 00 numaralı telefondan görüşebilirsiniz
 

Hakkınızda topladığımız kişisel veriler

Bu politikada "kişisel veriler" terimi, sizinle ilgili olan ve doğrudan ya da elimizdeki diğer bilgilerle birlikte sizi tanımlamamıza olanak tanıyan bilgiler anlamında kullanılmıştır. Kişisel verileriniz örneğin isminiz, iletişim bilgileriniz, satın alım bilgileri, web siteleri ve uygulamalarımızı kullanımınız ve bizimle nasıl etkileşime girdiğinizle ilgili bilgileri içerebilir.
Sizden kişisel verilerinizi örn. web sitelerimizi veya uygulamalarımızı, hizmetlerimizi kullandığınızda veya bizimle iletişim kurduğunuzda topluyoruz. 
Topladığımız veriler
Sizden aşağıdaki bilgi sınıflarını toplayabilir ve işleyebiliriz:

A) İletişim bilgileri 
Çevrimiçi bir işitme testi yaptığınızda veya yakınınızda bir işitme uzmanı bulmak istediğinizde, sizinle iletişim kurabilmek için isim, telefon numarası ve e-posta adresi bilgilerinizi isteyebiliriz. Web sitemizde bir hesap açtığınızda/ürünlerimizi satın aldığınızda, ürünleri size gönderebilmek için ayrıca adresinizi de soracağız.

B) İşitme testleri 
İşitme testlerini yapmak, sizinle herhangi bir iletişim yöntemiyle (telefon, e-posta, posta, vb. dahil) temas kurmak, test sonuçları, işitme bakımı, anketler hakkında görüşmek ve bir işitme testi randevusu belirlemek amacıyla, iletişim bilgilerinizi ve işitme testi sonucunuzu toplamak ve işlemek için sizden onay isteyeceğiz. Bu onay verileri bölgenizdeki işitme cihazı uzmanıyla paylaşma hakkını da içerecektir.

C) İşitme cihazlarını üretmek, teslim etmek ve onarmak için, siz veya işitme cihazı uzmanları tarafından verildiği takdirde iletişim bilgileri, seri numarası, fitting bilgileri ve odyogramlar gibi bilgileri kaydedebiliriz. 

D) Kullanıcı adları ve Şifreler
Web mağazalarımızda veya diğer dijital uygulamalardaki (web sitelerinde) profil alanlarınıza erişebilmenizi sağlar. 

E) E-posta, mektup, telefon görüşmesi, mesajlar veya çevrimiçi sohbet hizmeti gibi bizimle yaptığınız iletişimler
Her türlü soru ve sorunu dile getirmek ve yanıtlamak için kullanılır. Ayrıca GN Hearing'in ürün ve hizmetleri hakkında bilgi dağıtmak için de kullanılır. 

F) Ödemeler hakkında bilgi 
GN Hearing web sitelerinden ürün satın aldığınızda üçüncü taraf ödeme hizmeti sağlayıcılarla işbirliğinde bulunuruz. Ödeme bilgilerinize erişimimiz olmayacaktır. Ödeme hizmeti sağlayıcılarının gizlilik politikalarına bakmanızı öneririz.

G) GN Hearing İnternet Protokolü Raporlaması
GN Hearing, web sitesi trafiğini izlemek ve sunucuyla ilgili sorunları teşhis etmek için IP (İnternet Protokolü) adresinizi kullanır. IP adreslerini kullanıcıların kimliğini tanımlamak için kullanmıyoruz. 

H) Veri çerezlerinin kullanımı
Lütfen Çerez politikamızı okuyun. Çerez politikasını web sitelerimizde bulabilirsiniz.

I) Uygulamalar 

GN Hearing, uygulamayı indirdiğinizde ve kullandığınızda mobil cihazın benzersiz cihaz kimliği, kullandığınız mobil cihaz türü, mobil cihazınızın IP adresi, Bluetooth adı, Bluetooth MAC adresi ve mobil işletim sisteminiz gibi cihaza özgü bilgiler toplayabilir. 

Kablosuz işitme cihazlarıyla kullanılan uygulamalar:

Genel olarak GN Hearing, uygulama özelliklerinin genellikle nasıl kullanıldığını analiz ederek, tüm aktif uygulama kullanıcılarından kümelenmiş ve kişisel olarak tanımlanamayan verileri toplar. Bunlar bir özelliğin ne derece geniş kapsamlı kullanıldığına ve özelliğin genelde ne zaman etkinleştirildiğine ilişkin bilgiler olabilir. Ayrıca, ses düzeyi ayar çubuğunun kullanıcıların çoğu tarafından kullanılıp kullanılmadığını anlayabiliriz, ama bireysel olarak ses düzeyi ayar çubuğunu nasıl kullandığınızı izlemeyiz.
İşitme cihazınızdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için bazı uygulamalarımız ürün yazılım güncellemeleri, uzaktan ince ayar hizmetleri ve müşteri hizmetleri almanıza olanak tanıyacaktır. Böyle bir durumda, uygulamayı kurarken sizden onay isteyeceğiz. Uygulamanın kullanımı isteğe bağlıdır ve size ürün yazılım güncellemeleri vb. alma esnekliği ve ek faydasını sağlar; ancak bunun bir sonucu olarak, bazı kişisel bilgilerinizin aşağıda belirtilen şekilde işlenmesi gerekecektir. Uygulamayı kullanmakla, siz ve uygulamayı kullanımınızla ilgili bilgilere erişmemize ve onları işlememize izin vermiş olacaksınız: İşitme cihazının seri numarası, donanım kimlik numarası ve yazılım sürümü, işitme cihazı ayarları, işitme cihazını kullanma süreniz, cihaz türü bilgileri ve teknik kayıt bilgileri ve konum (GPS uyumlu hizmetleri kabul etmişseniz). 
Uzaktan ince ayar hizmetlerinden yararlanabilmek için işitme cihazı uzmanınızla görüşmeli ve bir onay belgesi imzalamalısınız. Uzaktan ince ayar hizmetlerini onayladığınızda size verilmiş olan gizlilik açıklamasını okumanızı öneririz.
Onayınızı geri çekerseniz, işitme cihazınız için uygulama üzerinden ürün yazılımı güncellemeleri alamazsınız. Eğer uzaktan ince ayar hizmetlerini alma onayınızı geri çekerseniz,  bu servisi kullanamazsınız. Eğer konum servisini kullanıyorsanız, mobil cihazınızda konum ve GPS fonksiyonunu dilediğiniz zaman kapatma ve bu bilgilerin toplanmasını ve işlenmesini önleme özgürlüğüne sahipsiniz.

Kablosuz işitme cihazları gerekmeden kullanılan uygulamalar:

Bazı uygulamalarımız, örneğin tinnitus yönetimi için kendi planınızı oluşturma fonksiyonuna kaydolmanızı sağlar. Bu açıdan, işbu I bölümünde belirtilenlerin (cihaza özgü bilgiler) ötesinde hiçbir kişisel veri işlenmeyecektir.

Abonelik yönetim uygulamaları için ödemeler ya Apple Appstore ve iTunes hesabınız ya da Google Play Store hesabınız üzerinden yapılacaktır; GN Hearing'in ödeme bilgilerinize erişimi olmayacaktır. Ödeme hizmeti sağlayıcılarının kişisel veri politikalarına bakmanızı öneririz.

 

J) İşitme cihazı uzmanı veya iş ortağı olarak hakkınızda topladığımız ek kişisel veriler.

Yukarıdakilere ek olarak, bir işitme cihazı uzmanı veya iş ortağı olarak sizinle yapmış olduğumuz veya yapmayı planladığımız işle ilgili etkileşimlerden de bilgi topluyoruz. Biz sadece, profesyonel ilişkiyi sürdürebilmek ve kararlaştırılan müşteri hizmetleri düzeyini sunabilmek için, sizinle iletişim kurmamızı ve/veya süreci takip etmemizi mümkün kılacak kadar bilgi toplar ve işleriz.

Bir sağlık uzmanı veya iş ortağı olarak sizden aşağıdaki bilgi sınıflarını toplayabilir ve işleyebiliriz:

a) Müşteri İlişkileri ve Servis Yönetimi

Müşteri ve ortak ilişkilerimizi profesyonelce yönetmek için, müşteri ve ortaklarla ilgili toplantı ve olayların tarihi, iletişim bilgileri, amacı ve kararlaştırılan sonuçlarını kaydediyoruz. Ek olarak, GN Hearing ürün kalitesi ve ürün uygulamasıyla ilgili olduğunda iş ortaklarından ve müşterilerden gelen sorulara dayanarak, müşterilere sağlanan GN Hearing ürün hizmeti hakkında bilgi depoluyoruz.

b) Eğitim

GN Hearing ürünlerinin profesyonel kullanımı ve üçüncü taraflarca hak edilmiş devamlı tıbbi eğitim olarak nitelenen eğitimleri sunabilmek için, müşterinin iletişim adı, eğitim tarihi ve eğitim içeriği bilgilerini saklıyoruz.

 

Kişisel verilerin toplanması

Kişisel verilerinizi şu kaynak(lar)dan toplarız:
a) doğrudan sizden; bu örneğin uygulamaya veya diğer formlara girdiğiniz bilgileri veya GN Hearing'e web sitelerimiz üzerinden veya sözlü olarak vermiş olduğunuz bilgileri içerir;
b) doğrudan uygulamalardan ve web sitelerinin kullanımından.

c) işitme cihazı uzmanlarından


Kişisel verilerin işlenmesinin amaçları ve yasal dayanağı

GN Hearing, kişisel verileri toplama, depolama ve işlemesini belirli bir amaç bulunan durumlarla sınırlandırır. AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) uyarınca, en önemli amaçları ve bu amaçlarla ilişkili bazı faaliyetlerimizi listeledik.

Kişisel verilerinizi şu yasal zeminlere dayanarak işliyoruz:
a) Madde 6.1.a (Onay):
Örn. bir uygulamanın konum servisini kullanarak veya bir uygulamanın ürün yazılım güncellemelerini kabul ederek, bizden bültenler almayı kabul ettiğinizde.

b) Madde 6.1.b (GN Hearing ile aranızdaki sözleşmenin ifası için gereklidir):
Örn. GN Hearing'in size ürün satabilmek ve gönderebilmek için kişisel verilerinizi işlemesi gerektiğinde.

c) Madde 6.1.f (GN Hearing'in meşru amaçlarını yerine getirebilmesi için gereklidir) 
Örn. GN Hearing bazı kişisel verilerinizi çeşitli projelerdeki kaynakların idaresi amacıyla sakladığında.
Toplanan her türlü uygulama kullanım verisi, GN Hearing'in sunduğu hizmetleri her zaman sağlama, sürdürme, koruma ve iyileştirme çabalarımızın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Ayrıca, mevcut fonksiyonları iyileştirme ihtiyacını belirlememize ve yeni uygulamalar geliştirmemize olanak tanır. 
d) Madde 9.2.a (açık onay)
Örn. GN Hearing uzaktan fitting veya çevrimiçi işitme testiyle ilgili verileri depoladığında alınan sağlık verileri (işitme testi sonucunu yerel bir işitme cihazı uzmanıyla paylaşmak için verdiğiniz onay dahil). 

Kişisel verilerin alıcıları

GN Hearing genel olarak kişisel verilerinizin paylaşımını sınırlayacak ve her zaman sadece gerektiği kadarına izin verecektir. Ancak kişisel bilgilerinizi şunlarla paylaşabiliriz:
İşimize yardımcı olması için birlikte çalıştığımız İşitme Cihazı Uzmanları, tedarikçiler, iş ortakları ve bayiler (örn. hizmet sağlayıcılar, teknik destek, ödeme hizmetleri, web mağazası sağlayıcılar, analiz hizmetleri, tedarik hizmetleri ve finans kurumları);
Diğer ortaklar (örn. internet sağlayıcılar);
Grup varlıkları;
Resmi makamlar.
Bazı iş ortakları ve bayiler kişisel bilgileri GN Hearing adına işlerler ve bu işlemleri sadece GN Hearing'in vermiş olduğu talimatlara, bu gizlilik politikasına ve diğer her türlü ilgili gizlilik ve güvenlik önlemine uygun şekilde yapabilirler. Bu üçüncü taraflar kişisel verilerinizi kendi amaçları için işleyemezler. GN Hearing'in kişisel verilerinizi kendi amaçları için kullanabilecek üçüncü taraflara ifşa etmesi veya aktarması halinde bu tür bir ifşa veya aktarım sadece yürürlükteki yasalara uygunsa veya sizden önceden onay alınmışsa yapılacaktır.
Yetkilendirilmiş üçüncü tarafların zaman zaman kişisel bilgilerinizden bazılarına erişmesi gerekebilir. Örneğin GN Hearing'in size bir ürün göndereceği durumlarda isim ve adresinizin bir kargo şirketine verilmesi gerekmektedir. Kişisel bilgilerinizin üçüncü taraflarca erişim ve kullanımını katı kurallarla sınırlandırıyoruz.
Kümelenmiş haldeki verileri halka açık şekilde, GN Hearing dışındaki şirket, örgüt veya şahıslarla ya da yayıncı, reklamcı veya bağlantılı siteleri içerebilecek iş ortaklarımızla paylaşabiliriz. Kümelenmiş bilgileri örn. uygulamalarımızın genel kullanımındaki eğilimleri göstermek için halka açık olarak paylaşabiliriz.
GN Hearing bir şirket birleşmesi, şirket satın alımı veya varlık satışında yer alırsa, mobil uygulama bilgilerinin gizliliğini sağlamaya devam edecek ve durumdan etkilenen kullanıcılara bilgileri aktarılmadan veya farklı bir gizlilik politikasına tabi kalmadan önce bildirimde bulunacağız.

 

AB/AEA dışındaki ülkere aktarım 

GN Hearing mümkün olduğunca kişisel verileri AB/AEA dışındaki ülkelere göndermekten kaçınacaktır. Ancak bu bazı durumlarda gerekli olabilir.
Kişisel verileri AB/AEA dışındaki ülkelere aktarabiliriz. Bu tür aktarımlar sadece yukarıda belirtilen amaçlarla yapılacaktır. Aktarımlarda her zaman aşağıdaki gibi uygun koruyucu önlemlerin alınmasını sağlayacağız: 
a) Ülke/ülkeler Avrupa Komisyonu tarafından yeterli kişisel veri korumasına sahip kabul edilmiş veya AB-ABD Gizlilik Kalkanı kullanıyorsa; veya
b) Ülke/ülkeler Avrupa Komisyonu tarafından yeterli kişisel veri korumasına sahip kabul edilmemişse, ya Avrupa Birliği Komisyonu'nun yayınladığı "Kişisel Verilerin Üçüncü Ülkelere Aktarımı İçin Sözleşme Modelleri"ni ya da yetkili makamlarca onaylanmış diğer herhangi bir sözleşme anlaşmasını kullanarak, aktarım için yeterli koruyucu önlemleri sağlayacağız. Sözleşme/anlaşmayla ilgili daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişim kurabilirsiniz.
 

Saklama politikası

Kişisel bilgileriniz yukarıda açıklanan amaçların yerine getirilmesi için gerektiği kadar saklanacak ve yürürlükteki yasaların öngördüğü asgari saklama sürelerine uyacaktır. 

 

Onayın geri çekilmesi

Kişisel verilerinizin işlenmesinin onayınıza tabi olduğu durumlarda, onayınızı dilediğiniz zaman geri çekebileceğinizi bilmenizi isteriz. 
Ancak bu durum, GN Hearing'in kişisel verilerinizi onayınızı geri çekmeden önce işlemiş olmasını etkilemeyecektir. 
Onayınızı DPO@GN.com adresine yazarak geri çekebilirsiniz. Bazı uygulamalarda bize uygulamanın içinden de bildirimde bulunabilirsiniz.

 

Ayrılma, uygulamaları kaldırma ve abonelikten çıkma

Kullanıcılara, e-posta dağıtımı aldıklarında GN Hearing mesaj aboneliğinden çıkma olanağı sunuyoruz. Her e-posta mesajının sonunda, abonelikten çıkma ve e-posta listesi veritabanından çıkarılma ile ilgili talimatlar verilmektedir. GN Hearing kullanıcılara ayrıca herhangi bir zamanda GN Hearing ile irtibat kurarak bilgilerini veritabanımızdan sildirme veya gelecekte elektronik mesaj alımını durdurma seçeneği sunar.
Uygulamayı cihazınızdan kaldırarak her türlü bilgi toplamasını kolayca durdurabilirsiniz. Mobil cihazınızda olabilecek standart kaldırma işlemlerini veya mobil uygulama mağazaları ya da ağı üzerindeki işlemleri kullanabilirsiniz. Uygulamayı cihazınızdan kaldırırsanız, GN Hearing'in gelecekte uygulama yoluyla her türlü bilgi toplaması durdurulacaktır. 

 

Haklarınız 

Verilerin sahibi olarak, GN Hearing'in kişisel verilerinizi korumak ve haklarınızı güvenceye almak için gerekli ve uygun tüm adımları almış olduğunu bilmenizi isteriz. Bu haklar üzerinde, aşağıda belirtilenlerden daha fazla koşul veya sınırlandırma olabileceğini lütfen dikkate alın. 

Erişim hakkı
Hakkınızda işlemiş olduğumuz her türlü kişisel veriye ve işlemlerle ilgili ek bilgilere erişim talep etme hakkına sahipsiniz.

Düzeltme hakkı
Hakkınızda muhafaza etmiş olduğumuz hatalı kişisel verileri düzelttirme hakkına sahipsiniz. Buna eksik kişisel verilerin tamamlanması da dahildir.

Silinme hakkı (unutulma hakkı)
Belirli koşullar altında silinme hakkına sahipsiniz; diğer bir deyişle sizinle ilgili muhafaza ettiğimiz kişisel verileri talepte bulunmanız halinde sileceğiz.

İtiraz hakkı
Belirli koşullarda, sizinle ilgili kişisel verileri işlememize dilediğiniz zaman itiraz etme hakkına sahipsiniz. Özellikle, kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amaçlarıyla işlenmesine kayıtsız şartsız itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.

Kısıtlama hakkı
Belirli koşullarda, sizinle ilgili kişisel verileri işlememizi kısıtlama hakkına sahipsiniz.

Veri taşınırlığı hakkı
Belirli koşullar altında, kişisel verilerinizi yapılandırılmış, yaygın kullanımlı ve bilgisayarda okunabilir bir formatta alma ve kişisel verilerinizin başka bir veri denetleyicisine aktarılmasını isteme hakkına sahipsiniz.

Haklarınızdan yararlanmanız
Haklarınızdan yararlanmak için DPO@GN.com adresine yazabilirsiniz

 

Güvenlik önlemleri

GN Hearing, kullanımına açtığınız kişisel verilerinizi korur. 

GN Hearing olarak, web siteleri ve uygulamalarımızı kullanırken kendinizi güvende ve bilgilendirilmiş hissetmenizi isteriz. 
GN Hearing olarak GN Hearing'i, iş ortaklarımızı ve kullanıcılarımızı, elimizde bulunan bilgilere yetkisiz erişimden veya bilgilerin yetkisiz tahrif, ifşa veya imhasından korumak son derece önemlidir. Ayrıntılı olarak:
Veri iletişimini güçlü bir şifrelemeyle koruyoruz (128 veya 256-bit SSL).
Bilgi toplama, saklama ve işleme uygulamalarımızı, fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, sistemlere yetkisiz erişime karşı gözden geçiriyoruz.
Kişisel bilgilerinize erişimi GN Hearing çalışanlarıyla ve bu bilgileri bizim adımıza işleyebilmeleri için bilmek zorunda olan, sözleşme gereği katı gizlilik yükümlülüklerine tabi olan ve bu yükümlülükleri yerine getirmediği takdirde ceza alabilecek veya sözleşmesi sonlandırılabilecek olan üstleniciler ve acentalarla sınırlandırıyoruz. 

Şikayet prosedürü

GN Hearing'in kişisel verilerinizi işlemesiyle ilgili bir şikayette bulunmak için lütfen DPO'muzla irtibat kurun (iletişim bilgileri için bkz. yukarıda Bölüm 2).
 Çözemediğimiz şikayetler olursa Danimarka Veri Koruma Dairesi ile de iletişim kurma hakkınız olduğunu unutmayın. 

Danimarka Veri Koruma Dairesi (Datatilsynet)
Borgergade 28, 5
DK-1300 Kopenhag K
Telefon no.: +45 33 19 32 00
E-posta: dt@datatilsynet.dk
Web sitesi: www.datatilsynet.dk

 

Gizlilik politikasındaki değişiklikler

Bu gizlilik politikası düzenli aralıklarla ve yürürlükteki yasaların değişmesi nedeniyle gerekli olduğunda güncellenecektir. Gizlilik politikası her zaman son versiyonun yürürlük tarihi bilgisini içerecektir. Her türlü gizlilik politikası değişikliğini GN Hearing web sayfasında yayınlayacak ve bu gizlilik politikasını genel bir uygulama güncellemesi kapsamında güncelleyerek size bildireceğiz. Eğer bu gizlilik politikasındaki değişikliklerin maddi ve önemli olduğu düşünülürse hızla bilgilendirileceksiniz.