Ondersteuning voor de ReSound TelefoonClip+
ReSound Phone Clip Plus.
ReSound TelefoonClip+. De TelefoonClip+ stuurt telefoongesprekken en audio rechtstreeks en kristalhelder naar uw hoortoestellen. De TelefoonClip+ is niet veel groter dan een luciferdoosje. Koppeling en bediening zijn zeer eenvoudig. U kunt al snel niet meer zonder in uw dagelijkse leven.
Downloads

Om sneller vertrouwd te raken met deze wereld aan nieuwe mogelijkheden, hebben wij diverse materialen ontwikkeld om u op weg te helpen.

De handleiding wordt automatisch gedownload wanneer u erop klikt:

Handleiding

Brochure draadloze connectiviteit

Veelgestelde vragen

Installatie en het koppelen van de Multi Mic

Koppel uw hoortoestellen aan de ReSound TelefoonClip+ en leg de basis voor verdere communicatie en uitwisseling van informatie tussen de apparaten.

Uw audicien kan de koppeling tot stand brengen via speciale aanpassoftware.

U kunt de hoortoestellen ook zelf op de volgende manier koppelen met de ReSound TelefoonClip+:

- Druk op de witte koppelknop onder het zilverkleurige kapje op de ReSound TelefoonClip+

- open en sluit vervolgens binnen 20 seconden de batterijlades van uw hoortoestellen

De ReSound TelefoonClip+ werkt met diverse Bluetooth-apparaten. Geschikte apparaten ondersteunen één of meer van de volgende Bluetooth-profielen: hands free, hoofdtelefoon. Beide profielen worden ondersteund door de ReSound TelefoonClip+.

De ReSound TelefoonClip+ laat uw hoortoestellen  werken als hoofdtelefoons voor mobiele telefoons met Bluetooth en vaste telefoons.

De koppelprocedure wordt bepaald door uw mobiele telefoon. Verschillende mobiele telefoons hebben verschillende menu's. Kunt u de koppelingsprocedure niet uitvoeren met de generieke stappen die wij hieronder beschrijven? Kijk dan in de handleiding van uw mobiele telefoon.

1. Zet uw ReSound TelefoonClip+ AAN en verwijder het zilverkleurige kapje.

2. Ga naar de instellingen voor connectiviteit van uw telefoon. Zoek naar de ‘Bluetooth’-functie in het hoofdmenu of in één van de submenu's, zoals ‘Connectiviteit’. (Raadpleeg de handleiding van uw mobiele telefoon voor nadere instructies.)

3. Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op uw mobiele telefoon.

4. Druk één keer op de kleine blauwe Bluetoothknop van de TelefoonClip+. De Bluetooth-koppelmodus is nu gedurende twee minuten actief. Het LED-lampje is tijdens de Bluetooth-koppeling blauw.

5. Zoek op uw mobiele telefoon naar Bluetooth-apparaten.

6. Uw mobiele telefoon toont een overzicht van gevonden bluetooth apparaten. Selecteer “Hearing aid phone”.

7. Uw mobiele telefoon kan u vragen om een pincode in te voeren. Voer ‘0000’(vier nullen) in.

Uw ReSound TelefoonClip+ is nu gekoppeld met uw mobiele telefoon. Sommige mobiele telefoons vragen welke Bluetooth-service u wilt inschakelen. Selecteer ‘Headset’.

Klem de ReSound TelefoonClip+ op uw kleding, met de microfooningang naar boven gericht. U kunt de ReSound TelefoonClip+ ook om uw hals dragen met bijgeleverd koord. Plaats het apparaat 10-30 cm vanaf uw mond.

U kunt maximaal 8 Bluetooth-apparaten aan de ReSound TelefoonClip+ koppelen. Er kunnen slechts twee apparaten tegelijk verbonden/actief zijn.

De ReSound TelefoonClip+ probeert automatisch verbinding te maken met de laatste twee Bluetooth-apparaten waarmee hij verbonden was.

Gebruik & werking

Schuif de aan/uit-schakelaar van uw ReSound TelefoonClip+ naar de stand AAN.

U ziet een witte ‘I’ op de basis van de schakelaar en de LED-indicator knippert nu iedere 2,5 seconde groen.

Schuif de aan/uit-schakelaar van uw ReSound TelefoonClip+ naar de stand UIT.

De LED-indicator stopt nu met knipperen.

Nee. Als u de ReSound TelefoonClip+ met uw Bluetooth-telefoon koppelt, maakt u een afgeschermde verbinding tussen deze twee Bluetooth-apparaten. Er wordt een coderingssleutel gegenereerd voor alle verdere communicatie, voor maximale privacy.
nderen kunnen niet inbreken op uw gesprek. Andere apparaten in de buurt die gebruik maken van radiofrequentie kunnen wel een storing veroorzaken. Dit is meestal een krakend geluid. Denk aan andere Bluetooth-apparaten, draadloze netwerken, magnetrons, babyfoons en afstandsbedieningen.
Het accuverbruik en de gebruikstijd van uw ReSound TelefoonClip+ hangen af van hoe intensief deze gebruikt wordt. De gemiddelde gesprekstijd met een volledig opgeladen batterij bedraagt ± 6 uur gesprekstijd of 80 uur stand-by.
Verbind de oplaadkabel met de ReSound TelefoonClip+. Steek vervolgens het andere uiteinde van de oplaadkabel in het stopcontact. Compleet opladen duurt ongeveer 3 uur.

Ja, u kunt bellen via stemherkenning als deze functie beschikbaar en geconfigureerd is op uw mobiele telefoon.

Om stemherkenning te activeren, drukt u de aannemen/beëindigen-knop 2 seconden lang in.

Als u een oproep ontvangt op uw mobiele telefoon, knippert de Bluetooth-indicator en hoort u de beltoon in uw hoortoestellen. U kunt het gesprek op twee manieren accepteren:

1) Druk eenmaal op de aannemen/beëindigen-knop van uw ReSound TelefoonClip+. Draagt u twee hoortoestellen, dan wordt de stem van de beller naar beide hoortoestellen gestreamd.

2) U kunt de oproep ook accepteren via de knop op uw mobiele telefoon.

Dubbelklik op de aannemen/beëindigen-knop op de ReSound TelefoonClip+.

U kunt de oproep ook weigeren via de knop op uw mobiele telefoon.

Druk de aannemen/beëindigen-knop eenmaal in. Het gesprek wordt beëindigd en uw hoortoestellen keren terug naar het laatst gebruikte programma.

U kunt de oproep ook beëindigen via de knop op uw mobiele telefoon.

Er zit geen verschil tussen iemand bellen met of zonder de ReSound TelefoonClip+. U selecteert op uw mobiele telefoon het nummer dat u wilt bellen. In de telefoon wordt automatisch de streamingmodus geactiveerd en u hoort het geluid in uw hoortoestellen.
Aan de zijkant van uw ReSound TelefoonClip+ zit een eenvoudig te bedienen volumeregelaar (+ en -). Hiermee wijzigt u het volume van het gestreamde signaal. Afhankelijk van de telefoon is het soms ook mogelijk de volumeregeling van de mobiele telefoon hiervoor te gebruiken. Tevens kunt u met de ReSound Afstandsbediening (optioneel) het volume aanpassen of middels de ReSound apps die fungeren als afstandsbediening.
Ja, u kunt de beltoon in de instellingen van uw mobiele telefoon wijzigen. Deze hoort u dan als de telefoon overgaat.
Indien u beschikt over een vaste telefoon met geschikte bluetooth-functie, kunt u bellen via de ReSound TelefoonClip+. Of de hoorn van de haak genomen dient te worden, verschilt per telefoon.
Nee. Net als bij andere elektronische apparaten kan blootstelling aan water of veel vocht het product beschadigen. Als de ReSound TelefoonClip+ per ongeluk wordt blootgesteld aan water of vocht, wrijf hem dan voorzichtig droog met een zachte doek.

Problemen oplossen

a. De ReSound TelefoonClip+ bevindt zich buiten het bereik van het apparaat waarmee u wilt koppelen. Breng de apparaten dichter bij elkaar en probeer het opnieuw.

b. De ReSound TelefoonClip+ staat  niet in de koppelmodus.

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1) De ReSound TelefoonClip+ is uitgeschakeld. Schakel de ReSound TelefoonClip+ in.

2) De ReSound TelefoonClip+ en de mobiele telefoon zijn niet goed gekoppeld. Voer het Bluetooth koppelingsproces opnieuw uit en breng verbinding tot stand tussen de ReSound TelefoonClip+ en de mobiele telefoon.

3) De Bluetooth-verbinding tussen de ReSound TelefoonClip+ en de mobiele telefoon is verbroken. Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld op uw mobiele telefoon en breng de Bluetooth-verbinding tussen de ReSound TelefoonClip+ en de mobiele telefoon weer tot stand.

1) De ReSound TelefoonClip+ en de hoortoestellen zijn niet binnen elkaars draadloze bereik. Zorg er dan voor dat de ReSound TelefoonClip+ en de hoortoestellen binnen elkaars draadloze bereik komen.

2) De batterij in het hoortoestel is bijna leeg en ondersteunt geen audiostreaming meer. Vervang dan de batterij van uw hoortoestel.

De ReSound TelefoonClip+ is buiten het bereik van de hoortoestellen. Breng de ReSound Telefoonclip+ dichter en de hoortoestellen dichter bij elkaar.
Zorg dat u in de microfoon spreekt, welke zich op 10-30 cm afstand van uw mond bevindt. Houdt de TelefoonClip+ niet te dichtbij uw mond. Draag de ReSound Telefoonclip+ niet in of onder uw kleding. Ruis veroorzaakt door uw kleding kan het gesprek verstoren.
Als de functie ‘Automatisch beantwoorden’ door uw mobiele telefoon wordt ondersteund en is ingeschakeld, dan kunt u telefoongesprekken ontvangen zonder dat u uw telefoon of de ReSound TelefoonClip+ aanraakt.
Sommige Bluetoothtelefoons zenden alle signalen naar het verbonden Bluetooth-apparaat. Bij de meeste telefoons kunt u dit uitzetten door de instellingen van desbetreffende signalen in de telefoon op ‘stil’ te zetten. Als u nu een knop indrukt of een berichtje ontvangt, maakt de telefoon geen geluid.
  Instructievideo's
Kijk hoe u met behulp van de app u optimaal gebruik maakt van uw hoortoestellen
Zie hoe eenvoudig u de ReSound TelefoonClip+ installeert.
Zie hoe eenvoudig de ReSound TelefoonClip+ is in het gebruik.