Skip to main content
Din blog om hørelse

Sådan kan du styre dit høreapparat med en app

Der var engang, hvor høreapparater var klodsede og komiske. Det er heldigvis lang tid siden, og der sker hele tiden nyt på området. I dag er høreapparater nærmest usynlige, og du kan endda justere både lydstyrke, bas og diskant med en app på din mobiltelefon, ligesom du kan streame musik direkte ind i høreapparaterne. I blogindlægget her kan du læse om GN ReSounds mest populære apps til høreapparater.

høretab,høreapparat,social,vindstøj,app
11-24-2018

Det var Apple i USA, som for nogle år siden tog kontakt til GN ReSound i Danmark, en af verdens førende producenter af høreapparater. Apple var interesseret i at indgå et samarbejde for at udvikle et høreapparat, som kunne styres med en iPhone.

den-første-høreapparater 

Den danske høreapparatproducent havde allerede fra 2010 produceret høreapparater, som brugte 2,4 GHz-frekvensen. Det var ret heldigt, for dermed var de kompatible med iPhone, iPad og iPod touch. Almindeligvis bruges lavere frekvenser til høreapparater.

 

Resultatet af samarbejdet blev høreapparatet ReSound LiNX, som kom på markedet i 2014 som verdens første høreapparat til iPhone og iPad. Det er efterfølgende blevet opgraderet til LiNX2, og i dag kan høreapparatet også styres fra Apple Watch.

 

Læs også: Livet med høretab: ”Er du døv? Hør nu efter!”

 

Justér høreapparatet i lommen

En fordel ved den teknologi er blandt andet, at tale og musik fra mobil eller Apple Watch sendes trådløst via Bluetooth til høreapparatet. Høreapparaterne skal altså ikke opfange lyden fra din telefons højtaler, men bruges i stedet direkte som højtaler. Det gør det lettere for dig med nedsat hørelse at tale i telefon. Det giver dig også mulighed for at afspille musik direkte i høreapparatet.

 

Samtidig giver teknologien dig mulighed for diskret at justere lydstyrken på dine høreapparater på telefonen, så du er fri for at pille ved selve høreapparaterne.

 

 

Apps til høreapparater

GN ReSound har faktisk udviklet flere apps sammen med Apple, som giver dig mulighed for at styre dit høreapparat fra mobilen:

 

  • ReSound Smart giver dig mulighed for at justere lydstyrken, diskanten og bassen på høreapparatet direkte på mobiltelefonen. Du kan også gemme høreapparatsindstillinger til for eksempel restaurantbesøg, udendørsaktiviteter eller dit tv og skifte imellem dem via appen. Appen er lavet til høreapparaterne ReSound LiNX og LiNX2, ReSound ENOZO og ENZO2 og ReSound UpSmart.

     

  • ReSound Control  er en app, som blandt andet sørger for, at du kan fjernstyre lydstyrken på andre trådløse enheder via Bluetooth.

     

  • ReSound Smart 3D kan mange af de samme ting som ReSound Smart plus en del flere ting. Du kan blandt andet se dine høreapparaters batteristatus og få hjælp fra en hørespecialist i appen. Appen er lavet til høreapparaterne ReSound LiNX 3D, ReSound ENZO 3D og ReSound Quattro.

     

  • ReSound Relief er en app til lindring af tinnitus med flere forudinstallerede behagelige lyde og mulighed for at komponere dit eget ”soundscape”. Appen indeholder også afslapningsøvelser.

  • Læs også: Sådan kan et høreapparat hjælpe på tinnitus

Del: