Tietosuojakäytäntömme

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten GN Hearing käsittelee henkilötietojasi ja mitkä ovat oikeutesi siihen, miten GN Hearing kerää, käsittelee ja säilyttää henkilötietojasi. Jos olet saanut erityisen yksityisyydensuojailmoituksen GN Hearingiltä (esimerkiksi käyttäessäsi GN Online Services -palveluita), pyydämme lukemaan tästä ilmoituksesta käyttämääsi ratkaisua koskevat tiedot. 
Yksityisyytesi on tärkeää GN Hearingille. GN Hearing tukee yksityisyytesi suojaamista sekä oikeudenmukaisia tietokäytäntöjä. GN Hearing kunnioittaa yksityisyytesi suojaamiseksi tekemiäsi valintojasi. Jos luovutat henkilötietojasi GN Hearingille, niitä käsitellään tämän käytännön mukaisesti. GN Hearingin yksityisyydensuojakäytäntö kattaa GN Hearingin sivustot ja sovellukset. GN Hearing kehottaa lukemaan tämän tietosuojakäytännön.

 

Rekisterinpitäjä

Tässä tietosuojakäytännössä käytettävät ilmaukset "GN Hearing", "me", "meitä", "meidän" ja vastaavat ilmaukset viittaavat Tanskassa rekisteröityyn GN Hearing A/S -yrityksiin, joka omistaa Resound-, Beltone- ja Interton-tuotemerkit. Rekisterinpitäjänä GN Hearing varmistaa, että tietosi kerätään ja niitä käytetään sovellettavaa Euroopan tietosuojalainsäädäntöä noudattaen.

Olemme eurooppalaisessa tietosuojalainsäädännössä tarkoitettu rekisterinpitäjä.   
Kuulumme konserniin ("konserni"), joka muodostuu useissa maissa toimivista yrityksistä, kuten sivustoistamme www.resound.com, www.beltone.com ja www.interton.com käy ilmi. 
Henkilötietojesi käsittelemisestä vastaava yksikkö (virallisesti rekisterinpitäjä) on
GN Hearing A/S
Lautrupbjerg 7
DK-2750 Ballerup
Tanska
Rek. nro. 55082715
Puhelinnumero +45 4575 1111

 

Tietosuojavastaava

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta, ota yhteys tietosuojavastaavaamme lähettämällä viesti osoitteeseen DPO@GN.com tai soittamalla numeroon +45 4575 0000.
 

Keräämämme henkilötietosi

Henkilötiedot-ilmauksella viitataan tässä käytännössä sinuun liittyviin tietoihin, joiden avulla voimme tunnistaa sinut suoranaisesti tai yhdessä muiden hallinnoimiemme tietojen kanssa. Henkilötietojasi voivat olla esimerkiksi nimesi, yhteystietosi, ostamiseen liittyvät tietosi tai tiedot siitä, miten käytät sivustojamme ja sovelluksia tai miten olet vuorovaikutuksessa kanssamme.
Keräämme henkilötietojasi esimerkiksi kun käytät sivustojamme tai palvelujamme tai otat meihin yhteyden. 
Keräämämme tiedot
Voimme kerätä ja käsitellä seuraavia tietojasi:

A) Yhteystiedot

Nimi, puhelinnumero, osoite sekä mahdollisesti sähköpostiosoite.

B) Kuulontutkimukset 
Kuulontutkimustulokset ja niihin liittyvät tiedot sekä henkilötunnus

C) Saatamme kirjata antamiasi tai audionomin antamia henkilötietojasi, kuten sarjanumero, sovitukset, audiogrammit ja yhteystietosi, kuulokojeiden valmistamista, toimittamista ja korjaamista varten. 

D) Käyttäjätunnukset ja salasanat

Niiden avulla voit käyttää profiiliasi verkkokaupoissamme ja sivustoissa käytettävissä sovelluksissa. 

E) Yhteydenpito meihin

Esimerkiksi sähköpostiviestien, kirjeiden, puheluiden ja/tai muiden viestien kautta.
Käytetään erilaisten kysymysten ja tiedustelujen esittämiseen sekä niihin vastaamiseen.

F) GN Hearingin Internet Protocol -raportointi
GN Hearing käyttää IP-osoitettasi (Internet Protocol) sivustojensa liikenteen tarkkailemiseen sekä palvelinongelmien diagnosoimiseen. Emme käytä IP-osoitetta käyttäjien tunnistamiseen henkilöinä. 

G) Evästeiden käyttäminen
Lisätietoja on evästekäytännössämme. Löydät sen sivustoistamme.

H) Sovellukset 

Kun lataat sovelluksen ja käytät sitä, GN Hearing voi kerätä laitekohtaisia tietoja, kuten mobiililaitteesi laitetunnus, tyyppi, IP-osoite, käyttöjärjestelmä, Bluetooth-nimi ja MAC-osoite. 

Yhdessä langattomien kuulokojeiden kanssa käytettävät sovellukset:

GN Hearing kerää aktiivisista sovellusten käyttäjistä yleensä yhteenvedonomaisia tietoja analysoimalla sovelluksen ominaisuuksien käyttämistä yleisellä tasolla. Käyttäjiä ei voida tunnistaa näiden tietojen avulla. Tällaiset tiedot voivat kuvata tietyn ominaisuuden käyttämistä ja sitä, koska se yleensä käynnistetään. Esimerkiksi saamme selville, käyttävätkö useimmat käyttäjät äänenvoimakkuuden säätöpalkkia, mutta emme seuraa, käyttääkö yksittäinen käyttäjä sitä.
Joidenkin sovellustemme avulla voit vastaanottaa laiteohjelmistopäivityksiä, etähienosäätöpalveluita ja asiakaspalvelua, jotta voit hyödyntää kuulokojeesi täysimääräisesti. Tällöin pyydämme suostumuksesi, kun asennat sovelluksen. Sovelluksen käyttäminen on vapaaehtoista. Se tarjoaa lisäetuja ja joustavuutta, koska voit saada esimerkiksi laiteohjelmistopäivityksiä, mutta tämän seurauksena joitakin henkilötietojasi on käsiteltävä edellä kuvatulla tavalla. Käyttämällä sovellusta sallit meidän käyttää ja käsitellä jäljempänä kuvattuja tietoja sinusta ja sovelluksen käyttämisestä: Kuulokojeen sarjanumero, laitteen tunnistenumero, kuulokojeen asetukset, kuinka pitkään käytät kuulokojetta, laitteen tyyppitiedot, teknisen lokin tiedot ja sijainti (jos olet hyväksynyt GPS-pohjaiset palvelut). 
Etähienosäätöpalvelujen saaminen edellyttää yhteyden ottamista audionomiin ja suostumuksen allekirjoittamista. Lisätietoja on yksityisyydensuojailmoituksessa, jonka sait, kun annoit suostumuksesi etähienosäätöpalvelujen käyttämiselle.
Jos peruutat suostumuksesi, et voi vastaanottaa kuulokojeeseesi laiteohjelmistopäivityksiä sovelluksen kautta. Jos peruutat suostumuksesi, et voi vastaanottaa etähienosäätöpalveluita etkä  käyttää tätä palvelua. Jos käytät paikannuspalvelua, voit poistaa sijainti- ja GPS-toiminnon käytöstä mobiililaitteessasi milloin tahansa. Tällöin estät tietojen keräämisen ja käsittelyn
.

 

Sovellukset, joita käytetään tarvitsematta käyttää kuulokojeita:

Joidenkin sovellustemme avulla voit tilata toimintoja, esimerkiksi luoda oman suunnitelman tinnituksen hallintaan. Tällöin ei käsitellä muita kuin osassa I (laitekohtaiset tiedot) mainittuja henkilötietoja.

Tilauksenhallintasovellusten maksut käsitellään Apple Appstoressa tai iTunes- tai Google Play Store -tililläsi. GN Hearing ei saa maksutietojasi käyttöönsä. Lisätietoja on maksamispalvelujen tuottajien tietosuojailmoituksissa.

J) Audionomin tai liikekumppanin keräämät muut henkilötietosi.

Edellä mainitun lisäksi keräämme tietoja audionomin tai liikekumppanin yritystoimintaan liittyvästä vuorovaikutuksesta kanssasi. Keräämme ja käsittelemme vain tarvittavia tietoja, jotta voimme ottaa sinuun yhteyden ja/tai seurata sinua pitääksemme yllä ammatillista suhdetta ja toimittaaksemme asiakkaalle hänen kanssaan sovitun palvelun.

Audionomi tai liikekumppani saattaa kerätä ja käsitellä seuraavia tietojasi:

a) Asiakassuhteet ja palvelunhallinta

Asiakas- ja kumppanisuhteiden ammatillista hallintaa varten keräämme asiakas- ja kumppanitapaamisten päivämäärät, yhteystiedot, tarkoituksen sekä niissä sovitut asiat. Lisäksi keräämme tietoja asiakkaille heidän ja kumppanien tiedustelujen perusteella toimitetuista GN Hearingin tuotteista ja palveluista osana GN Hearingin tuotteiden laadunvalvontaa ja tuotteiden soveltamista.

b) Koulutus

Tallennamme asiakkaan yhteyshenkilön nimen, päivämäärän ja tiedot annetun koulutuksen sisällöstä, jotta ammattilaiset voivat käyttää GN Hearingin tuotteita ja kolmannet osapuolet voivat antaa koulutusta osana pätevöittävää jatkokoulutusta.

 

Henkilötietojen kerääminen

Keräämme henkilötietojasi seuraavista lähteistä:

a) Suoraan sinulta, esimerkiksi annettuasi tietoja GN Hearingille syöttämällä ne sovellukseen tai sivustoissamme käytettäviin lomakkeisiin tai suullisesti

b) Suoraan sovelluksista ja käyttämistäsi sivustoistamme

c) Audionomeilta


Tietojen käsittelemisen tarkoitukset ja juridiset perusteet

GN Hearing kerää, tallentaa ja käsittelee henkilötietoja vain tiettyä tarkoitusta varten. Olemme luetelleet EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimusten mukaisesti keskeisimmät tarkoitukset ja joitakin niihin liittyviä tarkoituksia.

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavien juridisten syiden vuoksi:
a) Artikla 6.1.a (suostumus):
Jos esimerkiksi olet hyväksynyt uutiskirjeidemme vastaanottamisen, käytät sovelluksen paikannuspalvelua tai hyväksyt laiteohjelmistopäivitykset sovelluksen välityksellä.
b) Artikla 6.1.b (sinun ja GN Hearingin välisen sopimuksen toteuttaminen edellyttää tätä):
Jos GN Hearingin on käsiteltävä henkilötietojasi myydäkseen ja lähettääkseen tuotteita sinulle.
c) Artikla 6.1.f (tarpeellista GN Hearingin lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi) 
Jos GN Hearing esimerkiksi tallentaa henkilötietojasi erilaisten projektien hallinnoimiseksi.
Sovelluksen käyttämisestä kerätyt tiedot ovat tärkeä osa työtä, jonka avulla varmistetaan, että GN Hearingin tarjoamia palveluita ylläpidetään, suojataan ja parannetaan jatkuvasti. Lisäksi ne auttavat meitä tunnistamaan tarpeet parantaa nykyisiä toimintoja ja kehittää uusia sovelluksia. 
d) Artikla 9.2.a (nimenomainen suostumus)
Terveystietoja, kun GN Hearing tallentaa etäsovituksen. Terveystietoja, jotka liittyvät kuulon kuntoutukseen (esim. Kuulontutkimus, kuulokojesovitus). Asiakkaan itse ilmoittamat tiedot. Henkilö- ja yhteystietojen oikeellisuus tarkastetaan kunkin käynnin yhteydessä.
Tutkimusten sekä hoidon yhteydessä muodostuneet tiedot, selvitykset ja lausunnot. Konsultaatiovastaukset.
Muista hoitoyksiköistä asiakkaan luvalla toimitetut asiakirjat.

Henkilötietojen vastaanottajat

Asiakkaan tietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain henkilölle itselleen. Asiakkaan henkilöllisyys on varmennetaan ennen tietojen luovuttamista.
Tietoja voidaan myös luovuttaa henkilön itsensä kirjallisella luvalla ulkopuoliselle taholle sekä lainsäädännön erityismääräyksiin perustuen viranomaisille ja vakuutuslaitoksille.  Pyydetyt tiedot luovutetaan pääasiassa vain paperitulosteena. Tarvittaessa ne voidaan toimittaa myös salatulla sähköpostilla. Henkilöllisyys on aina todennettava tietoja luovutettaessa.

Jos GN Hearing sulautuu toiseen yritykseen tai toimii yrityskaupassa ostajana tai myyjänä, pidämme mobiilisovelluksen käyttämisestä saadut tiedot jatkossakin luottamuksellisina sekä ilmoitamme tietojen siirtämisestä tai tietosuojakäytäntöön tehtävistä muutoksista etukäteen käyttäjille, joihin nämä toimenpiteet vaikuttavat.

Siirtäminen EU/ETA-maiden ulkopuolelle 

GN Hearing välttää henkilötietojen lähettämistä EU/ETA-maiden ulkopuolelle aina kun se on mahdollista. Joissakin tapauksissa se voi kuitenkin olla välttämätöntä.
Saatamme siirtää henkilötietoja EU/ETA-maiden ulkopuolelle. Tämä tehdään vain edellä mainittujen tarkoitusten vuoksi. Varmistamme aina ennen siirtämistä, että jäljempänä kuvattuihin varotoimiin on ryhdytty: 
a) EU-komission on täytynyt todeta, että kyseisessä maassa tai kyseisissä maissa henkilötiedot suojataan riittävän tehokkaasti tai että EU US-Privacy Shield -sopimuksen ehtoja noudatetaan.
b) Jos EU-komission mielestä henkilötietoja ei suojata riittävän tehokkaasti, ryhdymme ennen siirtämistä tarvittaviin varotoimiin joko käyttämällä EU-komission julkaisemia sopimusmalleja henkilötietojen kolmansiin maihin siirtämistä varten tai muuta toimivaltaisten viranomaisten hyväksymää sopimusta. Saat lisätietoja sopimuksesta ottamalla yhteyden meihin.

Säilytyskäytäntö

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin on tarpeen, jotta edellä kuvatut tarkoitukset saavutetaan ja maakohtaisia lakisääteisiä vähimmäissäilytysaikoja noudatetaan. 

Suostumuksen peruuttaminen

Täten ilmoitamme, että kun henkilötietojesi käsitteleminen perustuu suostumukseesi, voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa. 
Tämä ei kuitenkaan vaikuta GN Hearingin tekemään henkilötietojesi käsittelemiseen ennen antamasi suostumuksen peruuttamista. 
Voit peruuttaa antamasi suostumuksesi lähettämällä viestin osoitteeseen DPO@GN. Tiettyjä sovelluksia käyttäessäsi voit myös ilmoittaa meille sovelluksessa.

Tämä ei vaikuta lakisääteisiin vähimmäissäilytysaikoihin. Laissa on säädetty potilasasiakirjojen säilytysajat.

Torjuminen, sovellusten asennuksen poistaminen ja tilauksen peruuttaminen

Annamme käyttäjille mahdollisuuden estää GN Hearingia lähettämästä sähköpostiviestejä. Jokaisen sähköpostiviestin lopussa kerrotaan, miten tilauksen voi peruuttaa. Tällöin tietosi poistetaan postitusluettelotietokannasta. Lisäksi GN Hearing antaa käyttäjille mahdollisuuden ottaa GN Hearingiin yhteys milloin tahansa heidän tietojensa poistamiseksi tietokannastamme tai sähköisten viestien lähettämisen torjumiseksi.
Voit estää kaiken tietojen keruun sovelluksessa helposti poistamalla sovelluksen asennuksen. Voit käyttää mobiililaitteen käyttöjärjestelmän tavanomaista asennuksen poistotoimintoa kautta tai sovelluskaupasta tai verkosta hankittavaa poistosovellusta. Jos poistat sovelluksen asennuksen, GN Hearing ei enää kerää tietoja sovelluksen kautta

Oikeutesi 

Ilmoitamme sinulle rekisteröitynä, että GN Hearing on ryhtynyt kaikkiin tarvittaviin ja riittäviin varotoimiin henkilötietojesi suojaamiseksi ja oikeuksiesi varmistamiseksi. Näihin oikeuksiin voi liittyä muitakin kuin alla lueteltuja ehtoja tai rajoituksia. 

Oikeus saada tietoon
Sinulla on oikeus pyytää saada tiedoksesi kaikki käsittelemämme henkilötietosi ja muut käsittelemiseen liittyvät tiedot.

Oikeus oikaista
Sinulla on oikeus pyytää oikaisemaan epätarkat tallentamamme henkilötietosi. Tähän oikeuteen sisältyy puutteellisten henkilötietojen täydentäminen.

Oikeus poistaa (oikeus tulla unohdetuksi)
Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus poistaa. Tämä merkitsee sitä, että poistamme tallennetut henkilötietosi pyynnöstäsi

Oikeus kieltää
Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus milloin tahansa kieltää meitä käsittelemästä henkilötietojasi. Sinulla on ehdoton oikeus kieltää henkilötietojesi käsitteleminen suoramarkkinointitarkoituksissa.

Oikeus rajoittaa
Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelemistä.

Oikeus siirtää tiedot
Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä siirrättää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeuksiesi toteuttaminen
Voit ryhtyä toimenpiteisiin oikeuksiesi toteuttamiseksi lähettämällä viestin osoitteeseen DPO@GN.com

Varotoimenpiteet

GN Hearing suojaa käytettäviksesi antamasi henkilötietosi. 

GN Hearing on sitoutunut suojelemaan itseään, liikekumppaneitaan ja käyttäjiään hallussamme olevien tietojen luvatonta muuttamista, luovuttamista ja tuhoamista vastaan. Erityistoimenpiteet:

• Suojaamme tietoliikenteemme käyttämällä vahvaa salausta (128- tai 256-bittinen SSL).
• Estämme järjestelmiemme luvattoman käyttämisen esimerkiksi arvioimalla tiedonkeruu-, tallennus- ja käsittelykäytäntöjämme sekä fyysisiä suojaustoimenpiteitä.
• Vain sellaiset GN Hearingin työntekijät, alihankkijat ja edustajat saavat käyttää henkilötietojasi, jotka tarvitsevat niitä käsitelläkseen niitä toimeksiannostamme ja jotka ovat vakuuttaneet pitävänsä tiedot luottamuksellisina. Heitä tai niitä voidaan rangaista tai yhteistyö voidaan lopettaa, jos vakuutusta ei noudateta. 

Valituksen tekeminen

Jos haluat tehdä valituksen GN Hearingin toimesta tapahtuneesta henkilötietojesi käyttämisestä, ota yhteys tietosuojavastaavaamme. Yhteystiedot näkyvät edellä kohdassa 2.
 Jos emme pysty ratkaisemaan valitustasi, voit ottaa yhteyden Tanskan tietosuojavaltuutettuun. 

Danish Data Protection Agency (Datatilsynet)
Borgergade 28, 5
DK-1300 Copenhagen K
Puhelinnumero: +45 3319 3200
Sähköpostiosoite: dt@datatilsynet.dk
Sivusto: www.datatilsynet.dk

Yksityisyydensuojaan tehtävät muutokset

Yksityisyydensuoja päivitetään säännöllisesti ja jos sovellettavaan lakiin tehdään muutoksia. Yksityisyydensuojailmoituksessa näkyy uusimman version voimaanastumispäivä. Ilmoitamme mahdollisista tietosuojakäytäntöön tehtävistä muutoksista GN Hearing -sivustossa ja päivittämällä sen osana yleistä sovelluksen päivittämistä. Jos yksityisyydensuojaamme tehtävät muutokset ovat olennaisia, saat asiasta ilmoituksen