Ondersteuning voor de ReSound Control app
ReSound Control app.

Met de ReSound Control app wijzigt u met uw smartphone snel het volume van uw hoortoestellen.  Zonder dat u uw hoortoestellen hoeft aan te raken.

De ReSound Control app is alleen te gebruiken in combinatie met de ReSound TelefoonClip+.

De app is beschikbaar voor iPhone, iPad of iPod touch, draaiend op iOS 7 of hoger. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 5 en voor Android™ smartphones, draaiend op versie 2.3.5 of hoger (niet alle Android smartphones zijn geschikt).

Veelgestelde vragen

Van start

Sommige Android-telefoons en/of besturingssystemen zijn niet geschikt voor de ReSound Control app. Als u de app niet in Google Play kunt vinden, is de app niet geschikt voor uw model smartphone en/of uw besturingssysteem. Minimaal vereiste besturingssysteem is 2.3.5

U hebt ReSound hoortoestellen en de Telefoonclip+ nodig om de app te gebruiken. Let op: wilt u de app met uw draadloze ReSound Alera™ hoortoestellen gebruiken? Dan dient u de afstandsbedieningsfunctie op de ReSound Telefoonclip+ in te schakelen. Dit doet u door uw hoortoestellen eerst te koppelen met een ReSound Afstandbediening. Vraag uw hoorspecialist om ondersteuning.
Uw smartphone communiceert via Bluetooth met de ReSound Telefoonclip+, net als andere Bluetooth-hoofdtelefoons. De ReSound Telefoonclip+ gebruikt de 2.4 GHz draadloze technologie van ReSound om te communiceren met de hoortoestellen.
Nee, alleen de ReSound Telefoonclip+ werkt met de app.
De ReSound Telefoonclip+ heeft extra functionaliteiten. U herkent deze als volgt. U ziet op de voorkant van de Telefoonclip+ knoppen om uw volume te dempen en programma's te wijzigen. Ook kunt u de klem op de ReSound Telefoonclip+ draaien en zit de klem op de originele ReSound Telefoonclip vast. De ReSound Telefoonclip+ werd gelanceerd in december 2012.
iPhone/iPad /iPod touch of Android-smartphone/tablet. Let op: de app is niet geschikt voor alle Android-toestellen.
iOS: Besturingssysteem 7.0 of hoger. Android: Besturingssysteem 2.3.5 of hoger. Houd er rekening mee dat de app niet geschikt is voor alle Android-smartphones, soms zelfs niet als ze het  vereiste besturingssysteem hebben.
In de app vindt u onder ‘Instellingen’ hoe u de apparaten koppelt. Of kijk op www.resound.com/control en download de Installatiehandleiding.

Tik op het plaatje van de app op uw smartphone om de app te activeren. U wordt door de procedure geleid:

• Stap 1: Wilt u verbinden of naar de demomodus? Tik op ‘Verbinding maken’.

• Stap 1a: (Alleen voor Android) Vereiste apparaten: U heeft ReSound draadloze hoortoestellen en de ReSound Telefoonclip+ nodig (gelanceerd in december 2012) om de app te kunnen gebruiken.

• Stap 2: Gebruiksvoorwaarden: Om vertrouwd te raken dient u de gedrukte gebruikershandleiding voor de ReSound Telefoonclip+ te lezen. U dient de gebruiksvoorwaarden te accepteren om verder te kunnen.

• Stap 3: Wij adviseren u om de vergrendelingsgeluiden en toetsenbordgeluiden op uw mobiele telefoon uit te schakelen. Normaliter gaat u daarvoor naar Instellingen -> Geluid.

• Stap 4: U bent gereed om de ReSound Control app te gebruiken. Informatie over de werking van de app en voor hulp bij het koppelen met de ReSound Telefoonclip+ vindt u onder ‘Instellingen’.

U vindt de ReSound Control app in de lijst met andere apps onder 'Control'.
Als de ReSound Telefoonclip+ een geluid detecteert dat uit uw mobiele telefoon komt, denkt hij dat u dat wilt horen en schakelt over naar een programma dat telefoongesprekken streamt. Hij schakelt weer terug als het geluidsignaal stopt. Als u onnodige geluiden uitschakelt op uw mobiele telefoon, schakelt de Telefoonclip+ dus niet zomaar over. Ga op uw telefoon naar ‘Instellingen’ en zet ook de waarschuwingen voor apps en sms op ‘Trillen’.
Alle afbeeldingen op de webpagina tonen de iPhone-versie van de ReSound Control. Op Android kan de app er een beetje anders uitzien, omdat het is aangepast aan het platform. Het uiterlijk is ook afhankelijk van hoe uw Android-telefoon is ontworpen. Alle basisfuncties zijn hetzelfde.

Volume & dempen

De witte balken zijn voor uw hoortoestelmicrofoons. De blauwe balken zijn voor uw ReSound TV Streamer 2 of MiniMicrofoon en/of voor uw telefoongesprekken en muziek op uw telefoon. Bij de ReSound Alera hoortoestellen ziet u slechts één soort volumebalken. Ze passen het volume van de hoortoestellen en de streamer gelijktijdig aan.
Ja, u kunt het geluid van de hoortoestelmicrofoons dempen. Tik op de demp-knop onderaan de balken. U kunt het geluid van uw streamer op twee manieren dempen: zet het volume op zijn laagst of kies voor een programma dat niet streamt.
Ja, veeg naar links of rechts op het volumescherm. U ziet nu de linker of rechter volumebalk. Tik onderaan op de demp-knop.
Heeft u ReSound Alera draadloze hoortoestellen? Dan is de dempfunctie niet beschikbaar.
Veeg naar links of rechts op het volumescherm en pas alleen voor links of rechts het volume aan. Let op: als op uw hoortoestellen volumesynchronisatie is ingeschakeld, dan synchroniseren uw hoortoestellen altijd het volume. Wilt u maar aan één kant het volume wijzigen, bespreek het dan met uw audicien bij uw volgende bezoek.
Verschuif de balken tot ‘op de puntjes' in het bovenste gedeelte of kies opnieuw hetzelfde programma op het scherm ‘Kies programma’.
Ja, voor de meeste ReSound hoortoestellen past u met de blauwe balken het volume aan. Met ReSound Alera hoortoestellen past u tegelijkertijd het volume van de hoortoestellen en het gestreamde geluid aan.
Ja, voor de meeste ReSound hoortoestellen kunt u met de witte balken het volume van uw hoortoestellen aanpassen. Voor de ReSound Alera hoortoestellen is deze functie niet beschikbaar.
De 'puntjes' geven uw standaard volume-instelling aan.

Programma's

Wanneer u geluid van uw mobiele apparaat ontvangt, zijn de hoortoestellen automatisch overgeschakeld naar het streamingprogramma. Als u de streaming stopt, keert u automatisch terug naar een hoortoestelprogramma.

Als de ReSound Telefoonclip+ een geluid detecteert dat uit uw mobiele telefoon komt, denkt hij dat u dat wilt horen en schakelt over naar een programma dat telefoongesprekken streamt. Hij schakelt weer terug als het geluidsignaal stopt. Als u onnodige geluiden uitschakelt op uw mobiele telefoon, schakelt de Telefoonclip+ dus niet zomaar over. Ga naar ‘Instellingen’ op uw telefoon en zet ook de waarschuwingen voor apps en sms op ‘Trillen’.

Ja, de naamswijzigingen van de programma's worden alleen opgeslagen in de app. Als uw audicien uw hoortoestellen opnieuw verbindt met de aanpassoftware in de winkel, overschrijft deze de door u gemaakte wijzigingen. Wilt u de door u aangepaste namen behouden, vraag dan aan uw audicien of hij ze in de aanpassoftware wil invoeren. U kunt ze ook zelf opnieuw bewerken na uw bezoek.
Zie antwoord hierboven.
Als uw audicien uw programma's namen heeft gegeven die niet standaard zijn ingesteld door de fabrikant, dan ziet u deze namen de eerste keer dat u dat programma kiest.

Verbinding

Heeft u de ReSound Telefoonclip+ met uw mobiele apparaat gekoppeld? Zo niet, lees de informatie over hoe u van start gaat op www.resound.com/control. Heeft u de twee apparaten gekoppeld, dan moet de verbinding automatisch tot stand komen. Gebeurt dit niet, ga dan naar de Bluetooth-instellingen van uw mobiele telefoon en klik op ' Hearing Aid Phone’ om verbinding te maken. De meeste mobiele apparaten tonen een kleine Bluetooth- of headseticoon als er een actieve verbinding is.
Heel soms kan de app de Bluetooth-verbinding tussen de telefoon en de ReSound Telefoonclip+ niet detecteren. Schakel de ReSound Telefoonclip+ uit, wacht drie seconden en schakel hem weer in.
Groene lijn: verbinding tot stand gebracht. Rode lijn met uitroepteken: geen verbinding. Druk op het uitroepteken of op de lijn om de problemen op te lossen. Grijze stippellijn: De streamer is wel gekoppeld, maar momenteel niet verbonden met de hoortoestellen. Schakel de streamer in om verbinding te maken met de hoortoestellen.
Er is geen verbinding tussen uw mobiele telefoon en uw hoortoestellen. Tik op de knop en u ziet een overzicht van de verbindingen tussen uw mobiele telefoon, uw ReSound Telefoonclip+, uw hoortoestellen en uw streamer (als u een streaming-apparaat gekoppeld heeft). Is een bepaalde verbinding verbroken, dan is de lijn rood en staat er een uitroepteken op. Tik op het uitroepteken of op de rode lijn om tips te zien hoe u de verbinding kunt herstellen.

Overig

De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Tsjechisch, Deens, Fins, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Zweeds, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel).
In de demomodus bekijkt u de app en probeert u hem uit, zonder dat hij is verbonden met uw hoortoestellen. U kunt de demomodus in- en uitschakelen onder ‘Instellingen’.

Op een Apple-apparaat: druk met uw vinger op het pictogram op uw smartphone en wacht tot hij begint te ‘trillen’ en er een 'x' verschijnt. Tik op de 'x' en de app wordt verwijderd. Bevestig de verwijdering. Druk op de homeknop om het scherm weer op normaal te zetten.

Op een Android-toestel: Hoe u apps moet verwijderen verschilt per Android-smartphone. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw smartphone.